MOSM Canoe Centre med EQUITONE, finalist i Årets Byggeri 2021

Hvilke bygninger inspireres arkitektfaget mest af? Hvert år leder ArchDaily efter Årets Byggeri i 15 kategorier. MOSM Canoe Training Centre i Tychy, i Polen, med en facade af EQUITONE [linea] og EQUITONE [pictura], var blandt de 75 finalister dette år.

MOSM Canoe Training Center er finalist i Archdailys arkitekturpris Årets Sportsbyggeri

Hvad er ArchDailys arkitekturpris for Årets Byggeri?

ArchDaily.com er verdens mest besøgte arkitekturwebside, med over 13 millioner læsere om måneden. Det er DEN platform, hvor professionelle bygningsdesignere finder inspiration, relevante nyheder, værktøjer og viden. Et uundværligt sted for dem der drømmer om, designer og bygger verden af i morgen.

For 12. år i træk har ArchDaily organiseret den internationale arkitekturpris Årets Byggeri for at belønne arkitektoniske projekter i hele verden, der har en positiv indflydelse på professionen. Et upartisk netværk af jurymedlemmer og fagfolk indsnævrede de mest bemærkelsesværdige projekter til 5 finalister i 15 kategorier. Derefter åbnedes afstemningen op for arkitekturnetværket, der udpegede vinderne i hver kategori.

Foto: Tomasz Zakrzewski – ArchDaily.com

MOSM Canoe Training Center er finalist i Archdailys arkitekturpris Årets Sportsbyggeri

MOSM Canoe Training Center er finalist i Årets Sportsbyggeri

Paprocany lake i Tychy, i Polen, har i lang tid været et populært sted for sejlads, vandsport og rekreation. Desværre var infrastrukturen forældet og havde behov for en restaurering. Byen besluttede at bygge en ny lystbådehavn til det kommunale sportscenter MOSM. Kanoafdelingen, hvor den dobbelte olympiske medaljevinder Karolina Naja tidligere trænede, var spydspids i renoveringen.

Det nye kanotræningscenter (2020) af arkitekterne RS + Robert Skitek, ligger bag ved promenaden langs søen, delvist skjult bag træsæderne, der fungerer som tribune under kanokonkurrencer. Bagvæggen har et moderne look, takket være de stilfulde grå facadeplader, af fibercement, EQUITONE [linea] og EQUITONE [pictura] Bygningen langs søbredden tjener som startsted, træningscenter og opbevaringssted for kanoklubben, men tilskuerpladserne er også blevet et populært offentligt område for tilskuere og søens besøgende, der nyder bygningens skønhed. Bygningen var en af finalisterne i kategorien ”sportsarkitektur” i ArchDailys arkitekturpris Årets Byggeri 2021. Se det arkitektoniske design i al sin skønhed og funktionalitet:

på ArchDaily.com

• på Youtube

• på arkitekterne hjemmeside

• på EQUITONEs hjemmeside

Foto: Tomasz Zakrzewski – ArchDaily.com

MOSM Canoe Training Center er finalist i Archdailys arkitekturpris Årets Sportsbyggeri

En stor ære

Tillykke til alle de arkitekter og bygherrer der har været involveret i disse exceptionelle arkitektoniske værker. At være nomineret eller finalist i verdens arkitektnetværk var en ære i sig selv og kun forbeholdt de bedste.

Foto: Tomasz Zakrzewski – ArchDaily.com