Residentie IJzerparel: 2 meergezinswoningen

CONCEPT EN VISIE

Nog voor het ruimtelijk uitvoeringsplan geschreven was, stonden de eerste lijnen voor het project ‘Residentie de IJzerparel’ al op papier. Dat kon dankzij de sterke vertrouwensband die al jaren bestaat tussen bouwheer en architect. Eerst werd een masterplan opgemaakt voor de volledige site, met aandacht voor optimale ruimtebesteding. Het werd een evenwichtsoefening tussen te bebouwen en open ruimte, met veel aandacht voor de woonkwaliteit.

ARCHITECTUUR

De meergezinswoningen zijn opgevat als individuele, op elkaar gestapelde woningen. Geen enkele wooneenheid is gelijk. Alle appartementen hebben een zicht op het landelijke groen aan de overkant van de IJzer. De achterste meergezinswoning is zo geroteerd dat ook zij zicht biedt op de landerijen en de Ijzertoren.

WAAROM EQUITONE?

De bouwheer was vroeger een aannemer die vooral werkte met traditionele materialen zoals baksteen en architectonisch beton. Na de verkoop van zijn aannemersbedrijf herbegon hij als promotor-aannemer, wat hem nieuwe materialen deed ontdekken: fijner, lichter en minder plaatsinnemend dan beton en baksteen. Materialen dus die meer ruimte laten om dikker te isoleren. Na een studie van verschillende gevelpanelen kwamen we terecht bij EQUITONE, een materiaal dat reeds in verschillende projecten zijn pluimen had verdiend. Het is een natuurlijk composietmateriaal in de massa gekleurd. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken en mooi in afwerking. Zowel de bouwheer als de nieuwe eigenaars zijn tevreden.

equitone miesto architektūra

Bekijk hier het aanbod aan EQUITONE-gevelplaten