• montaż
Szpital Stepping Hill: Kolorowa elewacja EQUITONE [natura] w formie gontu
10.05.2021
Szpital Stepping Hill: Kolorowa elewacja EQUITONE [natura] w formie gontu
Obecnie bardziej niż kiedykolwiek, obiekty projektowane dla służby zdrowia powinny poprawiać doświadczenia personelu i gości, przy jednoczesnym przestrzeganiu dodatkowych środków bezpieczeństwa w nowoczesnym środowisku szpitalnym. Pracując przez cały okres intensywnych ograniczeń związanych z pandemią, aby ukończyć projekt, architekci z Day Architectural i wykonawca Armitage, współpracowali z EQUITONE w celu przeprowadzenia renowacji restauracji w Szpitalu Stepping Hill w Wielkiej Brytanii, nadając obiektowi nowe życie dzięki innowacyjnej okładzinie elewacyjnej. Wykonany dla inwestora Stockport NHS Foundation Trust, nowy projekt i renowacja znacznie poprawiają wrażenia gości, funkcje szpitala związane z odwiedzinami, jednocześnie tworząc dedykowaną przestrzeń dla personelu i gości.
Powściągliwa geometria i wyrafinowane detale elewacji z EQUITONE
06.05.2021
Powściągliwa geometria i wyrafinowane detale elewacji z EQUITONE
Magazyny rzadko są traktowane jako przykłady wybitnych projektów architektonicznych. Wyjątkiem jest ta nowa hala zaopatrzeniowa dla niemieckiego wojska. Starannie dopracowana fasada budynku z EQUITONE [natura], łączy architektoniczną precyzję z najbardziej rygorystycznymi wymogami technicznymi, aby chronić wrażliwe towary przechowywane w magazynie.
Modernizacja Muzeum Sztuki w Hongkongu
26.02.2021
Modernizacja Muzeum Sztuki w Hongkongu
Muzeum Sztuki w Hongkongu wykorzystało panele [tectiva] do stworzenia trójwymiarowej fasady z prefabrykowanymi modułami. Nowa elewacja jest częścią czteroletniej renowacji przeprowadzonej przez Dział Usług Architektonicznych w Hongkongu. Plan na dużą skalę zakładał zwiększenie powierzchni wystawienniczej muzeum o 40%, dodając 10 000 metrów kwadratowych, aby pomieścić pięć nowych galerii. Wykorzystując szare panele z włókno-cementu EQUITONE [tectiva] stworzono współczesny, trójwymiarowy projekt zbudowany z prefabrykowanych modułów. Panele EQUITONE są zamontowane w różnych orientacjach, ustawiane pionowo, rozstawnie i równolegle do konstrukcji betonowej poniżej, nadając elewacji niepowtarzalny efekt falowania. Powstała fasada stwarza wrażenie głębi i zapewnia namacalną teksturę, która odzwierciedla zarówno chińskie wzory murowe, jak i fale Portu Wiktorii, na który wychodzi Muzeum.