14 EQUITONE projekt, amit az Év Épülete 2021 díjra jelöltek

A leglátogatottabb építészeti oldal, az ArchDaily tizenkettedik alkalommal adta át idén az Év Épülete díjakat, amivel olyan projekteket ismernek el, melyek pozitív hatással vannak a szakmára. A független zsűri és a közönség szavazatai alapján tizenöt kategóriában osztanak ki díjakat, melyek közül a Best Applied Product (Legjobban Alkalmazott termék) kategóriában tizennégy EQUITONE terméket felhasználó projektet jelöltek, melyeket örömmel mutatunk most meg.

Vista North Pearl Társasház / Bora Architects / USA

A Portland legújabb városrészében 2018-ban épült, új társasház egy ötszintes tömb és egy 21 emeletes toronyház összekapcsolásából jött létre. Az épület az EQUITONE [tectiva] és a [linea] lapjai felhasználásával „feszes bőrt” kapott, ami a terület ipari múltjára utal. Fotó: Lincoln Barbour, Jeremy Bitterman – ArchDaily.com

Hilltop Ház / Atelier M+A / Szingapúr

Ez a 2019-ben épült ikerház Szingapúr egy csendes lakónegyedében található, a Szingapúri Botanikus Kert közelében. Az épületben egy magán művészeti galéria is működik, amit az építészek ügyesen választottak el a privát lakrésztől. Belső udvarának köszönhetően a házba rengeteg természetes fényt jut. Fotó: Masaki Harimoto – ArchDaily.com

Carmelites Ráépítés / Notan Office / Belgium

Ebben a 2020-as projektben két új szintet adtak egy brüsszeli ház meglévő tömegéhez annak érdekében, hogy az épületben két lakást tudjanak kialakítani: egy duplexet az alsó szinten és egy háromszintes apartmant a felsőn. Az újonnan kialakított homlokzathoz EQUITONE [linea] burkolatot használtak. Fotó: Nicolas Delaroche – ArchDaily.com

BioLegend Campus / Delawie / USA

EQUITONE [tectiva] lapokat használtak a BioLegend új San Diego-i campusán felépült laboratórium és irodaházak (2019) külső burkolásához. Az utca privatizálása a mesterterv része volt, amivel a területet egy nyolchektáros biotechnológiai campussá alakították. Fotó: Stephen Whalen, Alex Baltov – ArchDaily.com

Saint Martial Társasház / Majolice-Atelier d'Architecture / Franciaország

Ez a bordeaux-i ház teljes felújításon esett át 2019-ben annak érdekében, hogy az épületben három szociális lakás és egy földszinti közösségi szoba jöhessen létre. A felújítás során az épület teljes egészében megszépült: homlokzatait EQUITONE [tectiva] panelekkel korszerűsítették, valamint tetőablakokat alakítottak ki a megnagyobbított tetőn. Fotó: Philippe Caumes – ArchDaily.com

Óvoda / Agence MW / Franciaország

A franciaországi Marmoutier-ben 2020-ban épült óvoda és szabadidős központ egyedi formáival és színes tetőablakaival egyszerre igyekszik vizuális élményt adni az idejáró gyerekeknek, valamint reflektál az óvárosban található házak tetejére. Az EQUITONE [linea] panelek letisztult, visszafogott játékkal egészíti ki a homlokzatok mozgalmasságát. Fotó: Stéphane Spach – ArchDaily.com

Union House / Austin Maynard Architects / Ausztrália

Ez a játékos, többszintes új otthon (2020) egy keskeny, mindössze 5,5 méter széles tömbben található a melbourne-i Brunswickben. A ház izgalmas és dinamikus módon fonódik össze lakói életével. A függőleges épülethez sok fát, újrahasznosított téglát és EQUITONE [linea] homlokzati paneleket használtak. Fotó: Derek Swalwell – ArchDaily.com

Nemzeti Táncszínház / ZDA – Zoboki Építésziroda / Magyarország

Az egykori Ganz-gyár területén álló ipari műemléképület teljeskörű felújítás után lett a Nemzeti Táncszínház legmodernebb színháztechnikával felszerelt új otthona. Az EQUITONE [linea] használatával az épület bemutatja, hogyan lesz jövő a múltból. Fotó: Hlinka Zsolt – ArchDaily.com

SCC_Villa Clinic / BAarqs / Argentína

Ebben a 2019-es projektben a feladat egy már meglévő épület bővítése volt. A függőleges ráépítés harmonikusan egészíti ki a korábbi vízszintes tömeget. Az EQUITONE [linea] panelekkel borított csonka kúpok a belső terekbe terelik a fényt. Fotó: Walter Salcedo – ArchDaily.com

Kenu edzőközpont / RS + Robert Skitek / Lengyelország

A Paprocany tavat főleg vitorlázásra és kikapcsolódásra használják. Az itt található sétány átépítése során új kenu edzőközpont született meg 2020-ban. Az épület rengeteg fát ötvöz egy elegáns szürke hátsó fallal, melyet a tűzvédelem érdekében EQUITONE szálcement panelekkel borítottak. Fotó: Tomasz Zakrzewski – ArchDaily.com

ERH Residence / makeAscene / Thaiföld

A megrendelő egyetlen kívánsága az volt ennél a thaiföldi projektnél, hogy a lehető legegyszerűbb designú házat szeretné. A 2020-ban épült új ház ennek megfelelően egy minimális fenntartású, letisztult, modern épület lett, amihez az EQUITONE [natura] lapok tökéletes választásnak bizonyultak. Fotó: DOF Sky|Ground – ArchDaily.com

Mount Si Középiskola / NAC Architecture / USA

A Mount Si campus (2019) a szó minden értelmében emelkedett: az oktatás magas színvonalú, és mivel a középiskola EQUITONE [natura] lapokkal borított épületei a hegyek között, egy közeli folyó árterében találhatók, lábakon állnak, így az árvíz egyszerűen elfolyik az épületek alatt. Fotó: Benjamin Benschneider – ArchDaily.com

The Zam! Közösségi központ / Studio A4 / Magyarország

Zamárdiban, közvetlenül a Balaton parton megépült közösségi épület (2020) egy buborék formájú kiállítási térből és egy kellemes tetőteraszból áll. Az innovatív kulturális épület futurisztikus megjelenéséhez járul hozzá az EQUITONE [tectiva] burkolat. Fotó: Bujnovszky Tamás – ArchDaily.com

Művészeti Múzeum / Architectural Services Department / Hongkong

Új identitást kapott a felújított és kibővített hongkongi Művészeti Múzeum. A Victoria-kikötő hullámai ihlette homlokzatot a fény és árnyék játéka teszi különlegessé. Az EQUITONE [tectiva] szálcement burkolat pedig a kiállított gyűjtemény sokszínűségét tükrözi. Fotó: William Furniss– ArchDaily.com