14 EQUITONE-projecten genomineerd voor Building of the Year 2021-awards

ArchDaily – de best bezochte architectuurwebsite ter wereld – organiseert voor het 12e jaar op rij de internationale Building of the Year-awards, waarbij architectuurprojecten uit de hele wereld, die een positieve uitwerking hebben op het beroep, in de schijnwerpers worden gezet. Een objectief netwerk van juryleden en architecten stemt voor de opvallendste projecten in 15 categorieën. Maar liefst 14 projecten waarbij EQUITONE werd gebruikt, zijn genomineerd. We stellen ze hier graag aan je voor.

Vista North Pearl Condominiums / Bora Architects / VS

Dit nieuwe flatgebouw met koopflats (2018) bestaat uit een vijf verdiepingen hoge basis met daarop een centrale toren van 21 verdiepingen in de nieuwste woonwijk van Portland. Er werden EQUITONE [tectiva]- en [linea]-panelen gebruikt om het gebouw een strakke look te geven die herinnert aan het industriële verleden van de buurt.

Foto: Lincoln Barbour, Jeremy Bitterman – ArchDaily.com

Hilltop House / Atelier M+A / Singapore

Deze halfopen bebouwing (2019) bevindt zich in een rustige woonwijk vlak bij de botanische tuinen in Singapore. Naast privéwoningen is er ook een private kunstgalerij in ondergebracht waar regelmatig tentoonstellingen worden georganiseerd. Het centrale binnenplein zorgt voor genoeg natuurlijke lichtinval.

Foto: Masaki Harimoto – ArchDaily.com

Carmelites Extension / Notan Office / België

Bij dit project (2020) werden twee verdiepingen toegevoegd aan het bestaande volume om een stadswoning om te vormen tot twee appartementen: een duplex onderaan en een triplex daarboven. Voor de nieuwe gevels werden EQUITONE [linea]-panelen gebruikt.

Foto: Nicolas Delaroche – ArchDaily.com

BioLegend Campus / Delawie / VS

EQUITONE [tectiva] werd gebruikt om de buitenkant van het laboratorium en de kantoorgebouwen (2019) van de nieuwe BioLegend-campus in San Diego te bekleden. Het project was onderdeel van een masterplan om een openbare straat te privatiseren en om te vormen tot een 8 acre grote biotechnologische campus.

Foto: Stephen Whalen, Alex Baltov – ArchDaily.com

Saint Martial Housing / Majolice-Atelier d'Architecture / Frankrijk

Dit woonhuis in Bordeaux werd in 2019 volledig gerenoveerd en omgevormd tot 3 sociale woningen met een activiteitenruimte op het gelijkvloers. Het hele gebouw werd daarbij stevig onder handen genomen: gevels kregen een make-over met EQUITONE [tectiva], er werden dakramen geplaatst en het dak zelf werd uitgebreid.

Foto: Philippe Caumes – ArchDaily.com https://www.archdaily.com/943637/saint-martial-housing-majolice-atelier-darchitecture

Kinderdagverblijf / Agence MW / Frankrijk

Deze kleuterschool en het bijbehorende vrijetijdscentrum (2020) vormden het orgelpunt van het scholencentrum van Marmoutier. De doelstelling van het project was om kinderen te intrigeren met unieke vormen en gekleurde dakramen. EQUITONE [linea]-panelen geven het meerledige dak een strakke look.

Foto: Stéphane Spach – ArchDaily.com

Union House / Austin Maynard Architects / Australië

Dit is een speelse nieuwbouwwoning met meerdere verdiepingen (2020) op een amper 5,5 meter breed perceel in Brunswick, Melbourne. Het huis interageert met zijn bewoners op een originele en dynamische manier. Het is een verticaal gebouw met veel houtelementen, gerecycleerde bakstenen en EQUITONE [linea]-panelen.

Foto: Derek Swalwell – ArchDaily.com

Nationaal Danstheater / Zoboki Design and Architecture / Hongarije

Dit gebouw was ooit een fabriekshal en een centrum voor industriële uitvindingen. Na een volledige renovatie voorziet het nieuwe gebouw (2019) het Nationale Danstheater nu van alle denkbare technische mogelijkheden. Het toont met EQUITONE [linea] perfect aan hoe het verleden mooi kan worden ingepast in de toekomst.

Foto: Zsolt Hlinka – ArchDaily.com

SCC_Villa Clinic / BAarqs / Argentinië

Dit project (2019) is een uitbreiding boven op een bestaand gebouw. De verticale aanbouw vult de bestaande horizontale lijnen mooi aan. De afgeknotte kegels met EQUITONE [linea] trekken het licht naar binnen.

Foto: Walter Salcedo – ArchDaily.com

Kanotrainingscentrum / RS + Robert Skitek / Polen

Het Paprocanymeer is een populaire trekpleister voor zeilers en vrijetijdsbesteding. Bij de heraanleg van de promenade werd een nieuw gemeentelijk kanotrainingscentrum opgetrokken (2020). Het gebouw combineert het alomtegenwoordige hout met een stijlvolle grijze achtergevel met vuurvaste EQUITONE-vezelcementpanelen.

Foto: Tomasz Zakrzewski – ArchDaily.com

ERH Residence / makeAscene / Thailand

De enige vereiste van de eigenaar was een zo strak mogelijk ontwerp. Het nieuwe huis (2020) moest zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk zijn om in te wonen, met een minimum aan onderhoud. EQUITONE [natura] was de logische keuze hiervoor.

Foto: DOF Sky|Ground – ArchDaily.com

Mount Si High School / NAC Architecture / VS

De campus Mount Si (2019) is op alle vlakken hoogstaand te noemen: zowel wat het onderwijs als het experimentele karakter en de ligging betreft. De school ligt ingebed tussen bergen, vlak bij een rivier, en de gebouwen, die bekleed zijn met EQUITONE [natura], bevinden zich boven het waterniveau. Het water loopt gewoon onder de gebouwen door.

Foto: Benjamin Benschneider – ArchDaily.com

The Zam! Community Center / Studio A4 / Hongarije

Dit gemeenschapscentrum (2020) in Zamárdi, aan de oever van het Balatonmeer, bestaat uit een bubbelvormige tentoonstellingsruimte en een aangenaam dakterras. EQUITONE [tectiva] geeft dit innovatieve cultuurgebouw een futuristische look.

Foto: Tamás Bujnovszky – ArchDaily.com

Museum of Art / Architectural Services Department / Hong Kong

Het Museum of Art van Hongkong werd gerenoveerd en uitgebreid om het een nieuwe identiteit te geven. Geïnspireerd door de golvingen van het water in de zeestraat van Victoria Harbour komt de gevel tot leven door het spel van licht en schaduw. De gevel die bekleed is met vezelcement van EQUITONE [tectiva], belichaamt op zijn beurt de diversiteit van de tentoongestelde collectie.

Foto: William Furniss– ArchDaily.com